هدف وزارت نیرو از افزایش تعرفه آب و برق چیست؟

به گزارش مجله یک کامپیوتر، افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف آب و برق موضوعی است که از مدت ها قبل مطرح شده اما نه با هدف ایجاد درآمد کوتاه مدت برای این دو صنعت، بلکه طبق گفته های وزیر نیرو، هدف دستیابی به درآمد بلندمدت و کلان است.

هدف وزارت نیرو از افزایش تعرفه آب و برق چیست؟

به گزارش خبرنگاران، براساس قانون هدفمندی یارانه ها که در سال 1389 اجرایی شد، قرار بود که طی پنج سال به تدریج قیمت حامل های انرژی هم چون آب و برق افزایش پیدا کند و به قیمت های واقعی خود برسد که این کار باید تا سال 1394، اجرایی و قیمت ها به صورت غیریارانه ای و واقعی به مردم عرضه می شد اما تاکنون این موضوع محقق نشده است.

در دولت دهم قیمت ها تثبیت و در دولت یازدهم نیز هرچند که قیمت ها اندکی افزایش پیدا کرد اما از آنچه که قانون پیش بینی نموده بود، بسیار کمتر بود و نتیجه همان شد که باوجود قیمت تمام شده معادل 120 تومان، برق را 66 تومان و در آب، باوجود قیمت تمام شده 1000 تومان، این کالا 400 تا 450 تومان عرضه گردد، یعنی تنها 50 درصد از هزینه ها توسط وزارت نیرو دریافت می گردد.

این در شرایطی است که میزان افزایش هزینه های آب و برق بسیار کم تر از متوسط نرخ تورم این سال ها بوده یعنی آهنگ افزایش قیمت در سایر کالاها و خدمات بسیار بالاتر از افزایش قیمت در آب و برق بوده است ،در دولت فعلی نیز در اردیبهشت ماه امسال تعرفه آب و برق هفت درصد افزایش یافت اما این رقم نیز نتوانست فاصله قیمت تمام شده و آنچه از مشترکان اخذ می گردد را پر کند.

در این بین وزارت نیرو بهترین راه چاره را مدیریت مصرف و افزایش تعرفه مشرکان پرمصرف دانسته است و به ویژه در دولت دوازدهم یکی از اصلی ترین شعارهای این وزارتخانه مدیریت مصرف بوده چراکه این باور وجود دارد که تنها راه چاره تنش های این دو صنعت همین موضوع است.

در این باره، رضا اردکانیان - وزیر نیرو - معتقد است که براساس آمار ارائه شده از مرکز آمار، آنچه که مردم در هزینه خانوار برای مجموع آب و فاضلاب و برق پرداخت می نمایند، تنها مقداری بیش تر از هزینه ای است که برای دخانیات می پردازند. این سخن به آن معناست که چنانچه دخانیات کمترین سهم در سبد هزینه خانوار را داشته باشد، سهم مجموع آب و فاضلاب و برق اندکی بیش تر از دخانیات و رقم خیلی ناچیزی است.

به گفته وی،اصلاح تعرفه پرمصرف ها راهی برای تامین درآمد کوتاه مدت نیست؛ ما زمانی که با استفاده از ابزار تعرفه بتوانیم مشترکان پرمصرف را برای پیوستن به الگوی مناسب مصرف تشویق کنیم، طبیعتا در بلندمدت خود را از صرف منابع فراوان برای احداث نیروگاه برحذر داشته ایم و این مهم منفعت اصلی صنعت برق است.

وزیر نیرو با بیان این که اصلاح تعرفه مشترکان پرمصرف آب و برق به هیچ عنوان راهی برای تامین درآمد کوتاه مدت نیست بلکه درصدد تامین درآمد بلندمدت از این بخش خواهیم بود، اظهار کرد: تعرفه، وسیله ای برای مدیریت مصرف است؛ ما زمانی که با استفاده از ابزار تعرفه بتوانیم مشترکان پرمصرف را برای پیوستن به الگوی مناسب مصرف تشویق کنیم، طبیعتا در بلندمدت خود را از صرف منابع فراوان برای احداث نیروگاه برحذر داشته ایم. هرچند ممکن است در کوتاه مدت درآمدهای این بخش کاهش پیدا کند ولی در آینده، این مهم منفعت اصلی صنعت برق ایران خواهد بود.

بر این اساس، قیمت های آب و برق در ایران منطقی نیست و ضروری است که تحولاتی در این دو عرصه به وجود آید چراکه طبق آمار لیست دریافت آب بها در کشورهای خاورمیانه، ایران جزو کشورهایی است که کمترین آب بها را از مشترکان خود دریافت می نماید؛ البته آنطور که به نظر می رسد، سیاست های وزارت نیرو، منطقی شدن قیمت آب و برق است اما این که دولت دوازدهم تا چه میزان در این عرصه موفق خواهد بود، موضوعی است که باید منتظر نتیجه آن بمانیم.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 30 آبان 1400 بروزرسانی: 30 آبان 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 3675

به "هدف وزارت نیرو از افزایش تعرفه آب و برق چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هدف وزارت نیرو از افزایش تعرفه آب و برق چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید